Home

Nieuws

Schenk: Boeren vooral gebaat bij duidelijkheid natuurbeleid

Den Haag – Boeren zijn vooral gebaat bij duidelijkheid over natuurbeleid, zodat ze weten waar ze naar toe gaan. Dat zegt voorzitter Siemjan Schenk van LTO Noord tijdens een hoorzitting over de structuurvisie van Nederland in de Tweede Kamer.

”Boeren zijn over het algemeen geen fan van het onttrekken van landbouwgrond voor natuur. Daar moeten we eerlijk over zijn. Maar ze zijn vooral gebaat bij duidelijkheid”, aldus Schenk. Hij vreest ervoor dat provincies nu allemaal hun eigen plannen gaan uitvoeren, nu de verantwoordelijkheid voor het natuurbeleid bij de provincies is komen te liggen. ”Ik pleit er niet voor om dit weer terug te draaien. Maar een nationale coördinatie hierop zou wel gunstig zijn”, aldus Schenk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.