Home

Nieuws 232 x bekeken

Sarkozy belooft boeren lastenverlaging

Oberhausbergen – De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de boeren in zijn land een verlaging van de lasten beloofd.

Tegelijk roept hij de landbouw op zich te herstructureren – ‘niet alleen in woorden maar nu ook in daden’ – en te werken aan een verbetering van de distributiecircuits waarbij vooral ‘de korte lijn tussen de consument en de producent centraal staan’. Sarkozy deed dat tijdens een bezoek aan de Elzas op uitnodiging van de Jeunes Agriculteurs.

De president gaf ondermeer het openingsein voor de finales van de Europese en Franse kampioenschappen ploegen. Sarkozy wilde daarbij vooral de eigen boeren een hart onder de riem steken: ‘’Zelden stellen de boeren zo veel vragen over de toekomst van hun beroep terwijl tegelijkertijd er nog nooit in de geschiedenis van de mensheid zoveel perspectief is geweest op verhoging van de agrarische productie. De Europese landbouw, die de tweede ter wereld is, en de Franse landbouw die de eerste plaats in Europa inneemt hebben dus het perspectief van een haast onverzadigbare markt.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.