Home

Nieuws 395 x bekeken 2 reacties

Ruim 1,5 miljoen voor bezit José Janssen geveild

Someren – De bezittingen van aspergeteelster, José Janssen, zijn woensdagmiddag voor ruim 1,5 miljoen euro verkocht via een executieveiling in Vught.

Dat leverde een bedrag op van 1,64 miljoen euro, meldt het ANP. Een koper uit Lierop, die verder geen commentaar wilde leveren, heeft de bezittingen van Janssen gekocht. De Nederlandse staat legde begin augustus al beslag op al haar bezittingen. Janssen zelf zit nog vast op verdenking van uitbuiting van werknemers. Advocaat Maurice Stassen probeerde de veiling nog te voorkomen, maar veilingbehandelaar Carmen Feith schatte die kans al zeer klein in.

Janssen heeft een boete uitstaan bij Arbeidsinspectie van bijna 100.000 euro. Eerder werden al boetes opgelegd door het ministerie van Sociale Zaken van enkele tonnen. Tot nu toe is Janssen niet in staat gebleken aan die betalingsverplichtingen te voldoen.

Er zijn in totaal vijf percelen van Janssen geveild. Het gaat om een totaaloppervlakte aan grond van bijna 20 hectare, waaronder 12 hectare grond, een boerderij met een perceel van 7 hectare in Someren en een woonhuis in Helenaveen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    wat een schande, ze zal vast geen lieverdje geweest zijn maar dit lijkt nergens op. Wat zullen ze zich flink voelen bij de arbeidsinspectie!

  • no-profile-image

    Overal ter wereld worden dictaturen afgebroken, hier zijn we er juist een aan het opbouwen. Nou ja, lopen we toch ergens mee voorop.

Of registreer je om te kunnen reageren.