Home

Nieuws

Ruim 1 miljoen aan boetes voor aspergeteelster

Den Haag – Arbeidsinspectie legde aspergeteelster José Janssen uit Someren voor ruim een miljoen euro aan boetes op.

Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken. Janssen kreeg het grootste boetebedrag opgelegd voor het feit dat ze werknemers onderbetaald had. In totaal is er 603.000 euro aan boetegeld in het boeterapport opgenomen.

Ook voor de overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen (wav) kreeg Janssen een forse boete. In totaal 487.800 euro, aldus cijfers van Arbeidsinspectie. Verder kreeg de aspergeteelster nog enkele duizenden euro’s aan boete opgelegd omdat ze zich niet aan de regels voor arbeidstijden en arbo-wetgeving had gehouden.

Woensdag werden de bezittingen van Janssen openbaar geveild. Dat leverde 1,6 miljoen euro op. Behalve geld aan Arbeidsinspectie, is de vastzittende aspergeteelster ook nog geld verschuldigd aan andere schuldeisers. Hoeveel is niet duidelijk.

De advocaat van Janssen maakte aanvankelijk nog bezwaar tegen de veiling, omdat hij de waarde van de te veilen bezittingen vele malen hoger inschatte dan het bedrag van openstaande boetes.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.