Home

Nieuws 293 x bekeken

Rode Nerine luidt nieuw tijdperk in

Lisse – De Maatschap Veredeling Nerine (NVM) heeft haar veredelingsactiviteiten voor een belangrijk deel ingezet op het vinden van rode Nerine.

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse zijn door het bedrijf in de achterliggende weken enkele vazen getoond waaruit blijkt dat men op de goede weg is. Deze week wordt dat bevestigd door het inzenden van een vaas met puur rode Nerine elegance (foto).

Een prachtig ontwikkelde rode bloem, die ook wat kan hebben, want het product komt van buiten en heeft dus de nodige doorstaan. NVM zelf denkt met deze rode Nerine een nieuwe generatie ontwikkeld te hebben.

ieuws dus in de keuringszaal, waar overigens ook nog vazen met Nerine staan die al twee weken bloeien en geen spoortje van verval tonen. Waaronder rode en zalmkleurige zaailingen uit Nerine belladonna.

Over de lange houdbaarheid van Nerine op de vaas bestaat dus geen enkele twijfel. Nerine showt ook Cees Breed, maar dan als potplant. Waaronder de oranje/rode Nerine sarniensis die oorspronkelijk uit Zuid Afrika komt, de grootbloemige Nerine ‘Zeal Giant’ en als tegenstelling daarvan de kleinbloemige frêle N. filimentosa.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.