Home

Nieuws 331 x bekeken

Rewe opent nieuw distributiecentrum bij Berlijn

Oranienburg – De Duitse retailgroep Rewe heeft in Oranienburg een nieuw distributiecentrum geopend. Vanaf de nieuwe lokatie moeten 330 supermarkten in de regio worden bediend.

In augustus is de bouw van het DC, dat 52.000 vierkante meter beslaat, afgerond. Zondag werd het pand officieel geopend. Rewe hoopt met de nieuwbouw efficiënter te kunnen werken en een flinke kostenbesparing te kunnen realiseren in de logistiek.

De bouw van het DC heeft in totaal 60 miljoen euro gekost. Het is de bedoeling dat het DC winkels met 12.000 verschillende artikelen gaat bevoorraden. De versdistributie vormt daarbij een belangrijk onderdeel.

Rewe had in 2010 nog een aandeel in de levensmiddelenomzet van 16,2 procent. De Edeka group gaat aan kop met een marktaandeel van 24,6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.