Home

Nieuws 234 x bekeken

Resultaten Mosaic stellen analisten teleur

Plymouth – Mosaic heeft over het afgelopen kwartaal goed, maar minder gepresteerd dan analisten hadden verwacht. De kunstmestgigant uit Minnesota zag de winst toenemen met 77 procent tot 526 miljoen dollar (389 miljoen euro) terwijl de omzet 40 procent steeg tot 3,1 miljard dollar (2,3 miljard euro).

Het betreft voorlopige cijfers die Mosaic. Het concern komt vroeger met kwartaalcijfers dan gewoon nadat het bekendmaakte bijna 21 miljoen aandelen aan te bieden. Analisten hadden de winst zeker 10 procent hoger ingeschat. Het aandeel verloor in de eerste uren na het nieuws 4 procent aan waarde.

Mosaic leed onder hoge prijzen voor grondstoffen als sulfur (plus 53 procent) en ammoniak (41 procent). Volgens Mosaic blijven de vooruitzichten goed. De tarwemarkt is maar net in balans waardoor de (krappe) eindvoorraad van vorig jaar gehandhaafd blijft. Op de maismarkt krimpt de eindvoorraad.

Uiteindelijk moet dit volgens Mosaic resulteren in goede prijzen voor boeren die daardoor ruimte hebben voor investeringen in productiemiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.