Home

Nieuws 374 x bekeken 3 reacties

PvdA wil debat over landbouwsubsidies

Den Haag - De Partij van de Arbeid wil een spoeddebat over het rapport over ontwikkelingshulp van staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking).

,,Daarin staat dat Nederland bij de Europese Unie en de Wereldhandelsorganisatie WTO opkomt voor de ontwikkelingslanden, maar dat is gewoon onzin'', zei Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers van de grootste oppositiepartij dinsdag.

Volgens haar komt de regering op voor de boeren in Nederland en worden daarom landbouwsubsidies die de markt verstoren, niet afgeschaft. ,,Laat de regering daar dan eerlijk over zijn.'' Dikkers spreekt van een ,,jokje'' van de staatssecretaris. In het debat wil ze weten of het Nederlandse landbouwbeleid zal worden aangepast naar aanleiding van de rapportage.

Verder is het Kamerlid verbolgen dat Knapen het mes heeft gezet in projecten die volgens het rapport zeer succesvol zijn. ,,Het is buitengewoon cynisch om te zien dat wat hij hier als succes presenteert, in de begroting van 2010 om zeep is geholpen''. Dikkers ziet vooral Burkina Faso en de Democratische Republiek Congo als voorbeeld hiervan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arend II

  boeren hebben geen recht op landbouwsubsidies,dat willen die rooie linkse socialisten natuurlijk in eigen zak steken.Pakken Van De Ander en het geld onder de ambtenaartjes verdelen...

 • no-profile-image

  stokpaardje van pvda.
  Landbouwsubsidies zijn inmiddel s ontkoppeld van productie. De ontwikkelingslanden hebben ondertussen meer last van hoge wereldmarktprijzen voor graan en zuivel waardoor de eigen voedselvoorziening onder druk staat.

 • no-profile-image

  Laten ze bij de pvda eerst maar eens stoppen met het aanpakken van subsidie. 800.000 euro alleen al voor dat de pvda mee doet aan de politiek. Bij de pvda kunnen ze nooit beweren dat de landbouwsubsidie ten onrechte is, landbouwsubsidie is door zowel door de Europese als de Nederlandse politiek, dus met instemming van de pvda, geregeld. Om nu alleen de subsidie bijdrage voor de Nederlandse boer af te nemen? Concurrentie vervalsing......

Of registreer je om te kunnen reageren.