Home

Nieuws

Pura Natura wil dat Bleker aandringt op herdefiniëring substraatteelt

Maasdijk – De stichting Pura Natura er bij staatssecretaris Bleker op aangedrongen in Brussel te pleiten voor een herdefiniëring van substraatteelt.

Dat staat in een brief die de stichting heeft gestuurd aan de staatssecretaris en de Vaste Commissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). In de brief doet Pura Natura haar beklag over het feit dat Pura Natura geen deel uit maakt ’van de door Skal gecertificeerde biologische sector’.

De stichting is vooral boos over het feit dat de Nederlandse vertaling van de Europese verordening als enige verwijst naar een verbod op substraatteelt, terwijl dat in andere Europese lidstaten is vertaald als een verbod op hydrocultuur.

”Pura Natura gaat ervan uit dat het hier om een helaas onopgemerkte vertaalfout gaat, welke echter grote gevolgen heeft voor onderzoek, ontwikkeling en de implementatie in Nederland”, zo valt te lezen in de brief.

Bleker gaat in het najaar met de Europese Commissie in gesprek over de toepassing van natuurlijke groeimedia, zoals substraat, in de biologische teelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.