Home

Nieuws

Prijzen lelies uiteenlopend

Aalsmeer - Met een uitbreiding van ruim 6 procent in stuks tot 7,8 miljoen lelies was de uiteindelijke weekprijsverbetering van 2 cent op de vestigingen van de bloemenveiling FloraHolland vorige week een mooie prestatie.

Maar met de € 0,38 gemiddeld houdt het ten opzichte van het vorige seizoen niet echt over. Er wordt nu 13 procent meer aangevoerd en het lijkt er op dat veel lelie-aanvoerders zich op de nazomer hebben gericht. De prijzen liggen 15 cent lager dan vorig jaar.

Voor de Longiflorums komt de klap het hardst aan. Twaalf procent minder aanvoer en desondanks bijna 20 cent minder opbrengst. De Orientals groeien 30 procent en brengen met gemiddeld € 0,47 nu ruim 15 cent minder op.

In de afgelopen week verdubbelde de aanvoer van Hippeastrum bijna tot ruim 170.000 stuks. De prijzen bleven stabiel op € 0,86, maar het is wel 20 cent minder dan vorig jaar bij 12 procent aanvoer uitbreiding. De aanvoer van bijna een miljoen irissen betekende een stijging van maar liefst 21 procent. Desondanks bleef de prijs stabiel op ruim tien cent per steel.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.