Home

Nieuws 189 x bekeken

Politie controleert extra tijdens maisoogst

Doetinchem - De politie in de Achterhoek gaat de komende weken extra surveilleren en controleren op de smalle buitenwegen in het gebied.

Aanleiding is de maisoogst die rond deze tijd plaats heeft. De enorme, tonnen wegende landbouwmachines zijn soms onvoldoende verlicht waardoor ernstige ongelukken kunnen gebeuren. Ook worden de wegen als het vochtig is spekglad door modder en afgevallen resten van maisplanten.

De zwaarbeladen oogstmachines rijden vrijwel dagelijks ook s' avonds op de onverlichte en onoverzichtelijke buitenwegen. Boeren die de verlichting niet in orde hebben lopen risico op een proces-verbaal. Dat geldt ook voor degenen die worden betrapt op vervuiling van het wegdek zonder het achteraf schoon te maken. De politie waarschuwt alle weggebruikers om de komende weken extra voorzichtig te zijn in het landelijk gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.