Home

Nieuws 217 x bekeken

Plant zorgt voor goed klimaat Kamerleden

Den Haag - Kamerleden kunnen het parlementaire jaar beginnen met een goed klimaat in hun werkomgeving.

Daar zorgt de sierteeltsector voor. Kamerleden krijgen de bureauplant van het jaar uitgereikt. Dit jaar is de Vingerplant (Fatsia japonica) gekozen tot bureauplant van het jaar. De keuze viel op deze plant vanwege de luchtzuiverende eigenschappen. De plant heeft daarnaast een positieve invloed op de werkomgeving, meldt de jury die de plant heeft verkozen tot bureauplant van het jaar.

Naast de Vingerplant nomineerden deskundigen, onder meer afkomstig van Fytagoras Plant Science, het Nationaal Gezondheidsinstituut (NIGZ) en Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO/WUR) drie luchtzuiverende planten: de Vriesea, de Graslelie (Chlorophytum) en de Vingerplant (Fatsia japonica).

Voorzitter Gerdi Verbeet van de Tweede Kamer biedt de plant woensdag aan aan de Tweede Kamer. De Vingerplant is zo genoemd, vanwege de handvormige bladeren met zeven tot elf ‘vingers’.

Of registreer je om te kunnen reageren.