Home

Nieuws 213 x bekeken

Pepsico, WFP en USAID willen landbouw Ethiopië helpen

New York – Voedingsconcern Pepsico, het World Food Programme (WFP) van de VN en USAID willen gezamenlijk de productie van kikkererwten in Ethiopië drastisch verhogen.

Zo’n 10.000 Ethiopische boeren worden in het project geholpen betere landbouwtechnieken en irrigatie toe te passen op de akker. Pepsico zegt wereldwijd te willen uitgroeien tot een koploper in de duurzame landbouw.

Naast het opvoeren van de productie van kikkererwten wordt een keten opgezet die lokaal geproduceerde, voedzame en kant-en-klare bijvoeding produceert. De bedoeling is om bijna 40.000 Ethiopische kinderen in de leeftijd van 6 tot 23 maanden te bereiken. De WFP zoekt naar de meest kwetsbare kinderen.

De partners zeggen van plan te zijn in de toekomst het programma verder uit te breiden om honger in de Hoorn van Afrika uit te bannen. Kikkererwten zijn volgens Pepsico met een gemiddeld eiwitgehalte van 22 procent een duurzaam alternatief voor vlees. Bovendien kunnen kikkererwten volgens Pepsico het risico op diabetes en coronaire hartziekten verkleinen.

”Met de vindingrijkheid, kracht en het bereik van de private sector kunnen we grote stappen zetten in het beëindigen van ondervoeding en honger”, aldus directeur Josette Sheeran van de WFP. De WFP levert al voedselhulp aan zeker 5 miljoen Ethiopiërs in vooral de zuidelijke Somali-regio van Ethiopië.

”We zijn blij dat de combinatie van krachtige lokale netwerken, bewezen ervaring in de ontwikkelingshulp en een sterke expertise uit de industrie helpen voedselmarkten te creëren”, aldus Pepsico-directeur Indra Nooyi. Ze benadrukt dat de keuze voor het gewas sterk met gezondheid te maken heeft. Ze sprak eerder de wens uit Pepsico te willen omvormen tot een bedrijf dat tenminste de helft van de omzet uit gezonde voeding haalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.