Home

Nieuws 1 reactie

Paprikabedrijf voor 3,75 miljoen euro geveild

Amsterdam – Bij de veiling van tien glastuinbouwbedrijven door DTZ Zadelhoff zijn er zeven per opbod onder voorbehoud verkocht.

Twee kavels werden direct na een knock-outbod uit de veiling gehaald. Een daarvan was een rozenbedrijf uit Pijnacker dat al voor aanvang van de veiling was verkocht. Ook een tomatenbedrijf uit Melderslo wisselde op deze manier van eigenaar.

Voor de overige bedrijven worden de biedingen nu door de verkopende partijen beoordeeld. In principe heeft de hoogste bieder recht op het kavel, maar in bijzondere gevallen kan het kavel nog aan een andere bieder gegund worden of helemaal niet verkocht worden.

De meeste belangstelling ging uit naar een paprikateeltbedrijf in Bleiswijk van 7,3 hectare. In totaal werd er 14 keer geboden. Het hoogste bod bedroeg 3,75 miljoen euro, daarmee sloot de veiling 70 procent hoger dan het startbod.

Ook een combinatieteeltbedrijf voor tomaten en rozen uit Belfeld trok redelijk wat bieders, tien in totaal, waarbij het laatste bod 2,3 miljoen euro bedroeg. De twee komkommerbedrijven in de veilinglijst, uit Meijel en Nootdorp, sloten respectievelijk op 1,25 miljoen en 1,2 miljoen euro met elk negen bieders, terwijl de minimale inzet 800.000 euro bedroeg.

Een komkommerbedrijf uit Kwintsheul is uit de veiling gehaald en wordt later mogelijk opnieuw geveild, omdat er tijdens de veilperiode geen actieve bieders waren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jaap rekenaar

    hee brammert 1 ha = 10.000 m2

Of registreer je om te kunnen reageren.