Home

Nieuws

PVV wil fusie natuurbeheerders

Den Haag - De PVV pleit voor een fusie van natuurbeheerders Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de 12 Landschappen.

Volgens Tweede Kamerlid Richard de Mos valt door een samenvoeging flink wat geld te besparen. “Van de 200 miljoen euro die er nu naar natuurbeleid gaat, wordt slechts de helft uitgegeven aan beheer”, zegt hij. “ Van die overige miljoenen is de bestemming nauwelijks te achterhalen. Vast staat dat er gigantische bedragen wegvloeien naar overhead en de diverse bestuurslagen.”

Woensdagmiddag vergadert de Tweede Kamer met staatssecretaris Henk Bleker over de voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). De Mos zal dan vragen om een onderzoek naar de mogelijkheden tot een dergelijke fusie. Overigens vindt hij dat het geld dat daarmee vrijkomt wel behouden moet blijven voor het beheer van (bestaande) natuurgronden.

Of registreer je om te kunnen reageren.