Home

Nieuws

PT: exportstatistiek bloembollen in gevaar

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw (PT) kan de export voor bloembollen steeds slechter registreren doordat handelaren stoppen met het insturen van facturen. Het PT wil daarom een discussie over de toekomst van deze dienst voor telers en handelaren.

Volgens het PT verslechtert daardoor het inzicht in ontwikkelingen op belangrijke kernmarkten op soortniveau. Ook kunnen opkomende markten daardoor minder snel getraceerd worden. Het alternatief is exportcijfers van het CBS, maar volgens het PT zit hier een kwaliteitsverschil met de eigen statistiek.

Zo is de CBS-statistiek algemener met minder diepgang per soort en geeft het geen informatie over individuele bedrijven en hun ontwikkeling en is het CBS minder actueel.

Het PT stelt voor tot einde seizoen 2012 nog door te gaan op de huidige wijze, maar in de tussentijd te besluiten over de toekomst van de dienst van statistiekdienst door het PT.

Of registreer je om te kunnen reageren.