Home

Nieuws 195 x bekeken

PT controleert eerste dossiers Ehec-compensatie

Zoetermeer - Het Productschap Tuinbouw heeft de eerste dossiers van telers voor Ehec-compensatie afgerond.

Het betreft dossiers voor vergoeding van het uit de markt nemen van product in de maand juni. Daarbij controleert het PT op de juistheid van de declaratie en volledigheid van het dossier. Eind deze maand verwacht het PT alle dossiers te hebben afgerond. In de eerste week van oktober gaan de dossiers vervolgens naar Dienst Regelingen die voor 15 oktober het compensatiebedrag kan overmaken naar telers.

Nederland maakt aanspraak op 27 miljoen euro en dat bedrag is ook toegekend. Het is nog niet duidelijk of de dossiers zo’n uitkering ook rechtvaardigen. “Daarvoor zijn nog te weinig dossiers afgerond.”

Afzetorganisaties hebben voorschotten verleend. Zo maakte Coforta bekend 3 miljoen euro te hebben voorgeschoten. Tien komkommertelers van die coöperatie gingen tijdelijk uit productie, maar zijn weer in productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.