Home

Nieuws 253 x bekeken

Ook Dronten wil ’Polenhotels’

Dronten – In navolging van de Flevolandse plaatsen Ens en Luttelgeest heeft ook Dronten plannen voor ’Polenhotels’.

De twee gebouwen moeten samen plaats bieden aan vierhonderd seizoensarbeiders. Dat zei wethouder Hans Engelvaart (wonen) dinsdag.

De gemeente in Flevoland bestudeert volgens Engelvaart twee plannen voor pensions waar Polen en andere buitenlandse werknemers tijdelijk kunnen verblijven. De grootste moet plaats bieden aan driehonderd ’gasten’ en op de plek komen waar nu nog de Christelijke Agrarische Hogeschool is gevestigd. De wethouder wil niks van de term ’Polenhotel’ weten en spreekt van een campus. Het andere pension moet op een plek buiten Dronten komen.

In Ens en Luttelgeest zorgden de plannen voor een grootschalig onderkomen tot onrust onder de bevolking. Engelvaart verwacht niet dat in Dronten dezelfde protesten zullen klinken. ”Ens is een klein dorp. We hebben het hier over vierhonderd arbeiders op 25.000 inwoners. Dat is wel wat anders dan driehonderd werkers op drieduizend inwoners.”

Of registreer je om te kunnen reageren.