Home

Nieuws 1 reactie

Onterechte angst voor bestrijdingsmiddelen

De angst voor gezondheidsgevaren van bestrijdingsmiddelen op groente en fruit is vaak ten onrechte.

Er is zelfs een gevaar dat consumenten afzien van de consumptie van groente en fruit, uit (onterechte) angst voor kanker door bestrijdingsmiddelen, zegt de Amerikaanse emeritus hoogleraar Bruce Ames.

Ames zegt dat verschillende stoffen ten onrechte gelabeld worden als gevaarlijk voor de mens. De meeste van die stoffen komen van nature voor in voedingsmiddelen, als natuurlijke afweer, zegt Ames. Hij zegt dat dierproeven met hoge doses geen goede informatie geven over de giftigheid bij lage doseringen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als bestrijdiungsmiddelen ongevaarlijk zijn, waarom dan die eindeloze procedures voor toelating? Waarom op veel verpakkingen een waarschuwing m.b.t. gevaren bij inname via mond of huid, zelfs doodshoofden op de verpakking. Volgens deze professor is dit alleen maar bang makerij. Het wil erbij mij niet in dat er geen gevaar zit aan het innemen van de mens vreemde chemische middelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.