Home

Nieuws 461 x bekeken

Onderzoek tulpengalmijt op tulpenbollen afgerond

Lisse - Tulpengalmijt is één van de grotere problemen bij de teelt van tulpenbollen.

Daarom is kennis over dit plaagorganismen van evident belang om een goede en betrouwbare bestrijding te kunnen uitvoeren. Door PPO Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit is onderzoek opgezet om te trachten een antwoord te vinden op de vraag welke levensstadia van tulpengalmijt zich op welke plek in en op tulpenbollen bevinden op moment van rooien en later in de bewaring. Dit onderzoek heeft daarop helaas geen antwoord kunnen vinden.

Wel is duidelijk geworden dat maar zeer weinig galmijten met geoogste tulpenbollen vanuit de grond mee komen. Het is dan ook verbazingwekkend dat vanuit zo’n geringe en vrijwel niet te detecteren besmetting zo’n enorme plaag kan ontstaan tijdens de bewaring, ondanks behandeling van de tulpenbollen met een acaricide.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.