Home

Nieuws 188 x bekeken

Nog veel tulpen in aanbod

Lisse - Nu het exportseizoen vordert en er af en toe al wordt teruggekeken op het verloop er van, valt het bij met name de tulpen op dat men ondanks een mindere oogst (minder stuks) toch te maken heeft met een groot aanbod dat nog bij de kwekerij ligt.

Ook staat, met uitzondering van een tiental cultivars, de prijs nog flink onder druk. Weliswaar is die druk niet zo hevig als vorig jaar rond dit tijdstip, maar de prijs is toch nog lang niet best en voor de kwekerij niet rendabel. De conclusie luidt dan ook dat er door de handel te kort bollen zijn verkocht.

Bovendien treedt er door de weersomstandigheden in het afgelopen groeiseizoen ook meer zuur op, waardoor het uitvalpercentage aan de hoge kant is. Kortom er valt nog heel wat te doen om er voor te zorgen dat veel tulpen nog tegen een redelijk prijsniveau “een baas krijgen” en het geen seizoen wordt waarin negatieve gevoelens over de handel in het grootste product van de bollensector en voedingsbodem krijgen. Want daar zit niemand in de sector op te wachten!

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.