Home

Nieuws 189 x bekeken

Nieuwe voorwaarden inkomenssteun uitgelekt

Brussel – Boeren die na 2013 in aanmerking willen komen voor inkomenssteun moeten ten minste 5 procent van hun inkomen uit agrarische activiteiten halen. Dat staat in gelekte documenten van de Europese Commissie.

Ondernemers die minder dan 5.000 euro per jaar aan toeslagen ontvangen, zijn van deze regel uitgezonderd. Bedrijven kleiner dan 1 hectare krijgen daarentegen straks helemaal geen inkomenssteun meer. Op die wijze wil eurocommissaris Dacian Ciolos ervoor zorgen dat landbouwgeld ook daadwerkelijk in de landbouw terecht komt.

Brussel werkt momenteel aan de herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). De nieuwe regeling moet op 1 januari 2014 ingaan. De afgelopen weken lekten al eerder plannen uit, maar de Europese Commissie benadrukt dat deze nog niet definitief zijn. Het complete voorstel van Ciolos, dat naar verluidt zo’n 1.500 pagina’s zal tellen, wordt op 12 oktober verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.