Home

Nieuws 1069 x bekeken

Nieuwe speler op rosé-markt

Olst - Een nieuwe speler dient zich aan op de markt voor rosé-kalfsvlees.

BKC International, een dochterbedrijf van BKC Holding/Speijers Herveld Beheer in Andelst, wil vleeskalveren gaan slachten en uitbenen voor de Europese markt. De officiële start van het bedrijf staat gepland voor komend weekeinde. De kalveren zullen volgens plan in Duitsland worden geslacht. Waar precies willen drijvende krachten Maikel Speijers en Jan de Hamer nog niet bekendmaken. Het uitbenen van de kalveren zal plaatsvinden bij BMC Sliced in Olst. Op dit adres staat Hol-Ger vlees geregistreerd, onderdeel van Holger Beheer, een bedrijf dat ook actief is in de kalfsvleeshandel. BKC wil in eerste instantie beginnen met de slacht van 300 vleeskalveren per week.

Sinds het faillissement van Weijl vorig jaar en de overname van Alpuro door de VanDrie Group zijn er diverse nieuwe initiatieven geweest in de vleeskalversector. Zo hebben de kalverhandelaren Gert van Beek, Arjan van Dam en Frans Vermeulen zich ingekocht in het slachthuis Amsterdam en gingen Chris Hogeslag en Marcel Pet rosé-kalveren slachten bij Brüninghof in Bocholt.

Of registreer je om te kunnen reageren.