Home

Nieuws 210 x bekeken

Nieuw platform voor exporteurs in de voedingssector

Den Haag – Het Nederlandse Centrum voor Handelsbevordering (NCH) richt een platform op voor exporterende voedingsbedrijven, het International Business Food Platform (IBFP).

Het platform moet de handel bevorderen door bedrijven samen te laten werken. De IBPF staat open voor zowel grote als minder grote exporteurs.

Volgens secretaris Yvonne Wigchert komen bedrijven in het buitenland vaak dezelfde issues tegen, zoals subsidies, wet- en regelgeving, zakelijke cultuur en fluctuerende wisselkoersen. ”Het kost bedrijven minder energie en geld wanneer veel kennis kan worden opgedaan door met Nederlandse collega’s te spreken.”

De bedoeling is dat de leden van IBFP drie tot vier keer per jaar samenkomen. ”Het platform moet diepgang krijgen met lezingen en presentaties.” De NCH, een onafhankelijke stichting, hoopt een serie bedrijven voor de organisatie te werven op de Anuga-beurs in Keulen.

De NCH verwacht dat grote bedrijven als FrieslandCampina en Heineken geïnteresseerd zijn in het platform, maar ook zeker juist de kleine exporteurs die minder middelen zelf ter beschikking hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.