Home

Nieuws

Nederland en Spanje zoeken toenadering op teeltvlak

Almeria – Nederland en Spanje zoeken toenadering op belangrijke dossiers.

Zo draait het Nederlandse tuinbouwevenement Hollanddag in Almeria morgen om gemeenschappelijke belangen als tracering. Beide landen moeten elkaar niet beconcurreren hierop, stelt de organiserende Nederlandse ambassade.

Volgens LTO Glaskracht kunnen Nederland en Spanje elkaar beconcurreren op voedselveiligheidsborging, maar moet tracering voor alle landen goed op orde zijn om het vertrouwen in product overeind te houden.

Voorzitter Nico van Ruiten heeft verder gesprekken gepland met producentenorganisaties. ”We proberen relaties op gang te brengen voor gemeenschappelijke dossiers.”

De bijeenkomst Hollanddag trekt door het thema tracering veel belangstelling. Meer dan honderd deelnemers uit Nederland en Spanje hebben zich ingetekend voor een serie lezingen met ondermeer Agnes van Ardenne van het PT, Hans van Es van DPA en directeur GLB van het ministerie van ELI Roald Lapperre.

Of registreer je om te kunnen reageren.