Home

Nieuws 166 x bekeken

NVAF wil niet in gesprek over toekomst PT

Zoetermeer – De NVAF (Nieuwe Vrije Agrarische Organisatie) blijft weg bij de takendiscussie binnen het Productschap Tuinbouw (PT). Een uitnodiging van PT-voorzitter Agnes van Ardenne is van de hand gewezen.

Volgens NVAF-woordvoerder Huub Tonies heeft meepraten geen zin. ”Als de collectieve heffing eraf gaat willen we weleens kijken, maar nu heeft dat geen zin.”

De organisaties in het PT praten sinds vorige week over de toekomstige taken van het schap en de besluitvorming. Bij komende gesprekken zijn ook tegenstanders uitgenodigd. Daarvan maakt de NVAF geen gebruik, maar haar stem wordt wel gehoord, weet een PT-woordvoerder. ”In de ondernemerspeiling zijn veel tegenstanders gehoord. We nemen dat mee. Ook zullen we individuele ondernemingen uitnodigen die kritisch zijn.”

De takendiscussie borduurt verder op adviezen van Greenport Holland en werkgevers en werknemers. In november moet dat leiden tot een bestuursbeleid over een PT nieuwe stijl. Tot dan zegt het PT niets over de voortgang van de discussie.

Vorige week begon de discussie bij de hoveniers- en bollenpartijen. Vandaag en morgen staan groente en fruit en bloemkwekerij op het programma.
Afgelopen week stelde Greenportvoorzitter Loek Hermans een pittige discussie te verwachten over de toekomst van het schap.

Of registreer je om te kunnen reageren.