Home

Nieuws 191 x bekeken

Mogelijk 50.000 euro boete voor plantenkweker

Aarle-Rixtel – Een plantenkweker uit Aarle-Rixtel kan mogelijk een boete van 50.000 euro tegemoet zien.

et bedrijf loopt het risico beboet te worden, omdat Arbeidsinspectie bij zes werkzame Roemenen heeft vastgesteld dat de ondernemer geen geldige tewerkstellingsvergunning had aangevraagd, terwijl dat wel verplicht is. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Arbeidsinspectie zal een boeterapport opmaken tegen het bedrijf, dat eerder nog ontkende in de fout te zijn gegaan. Voor de overtreding geldt een standaardboete van 8.000 euro per werknemer, waardoor het boetebedrag op kan lopen tot 48.000 euro.

De teler uit Aarle-Rixtel zag eerder 34 Poolse werknemers vertrekken uit onvrede over de werksituatie op het bedrijf. Volgens de teler is sprake van een brutale actie van belangenorganisatie Migrada.

Of registreer je om te kunnen reageren.