Home

Nieuws

Moerdijk akkoord met opruimen Chemie-Pack

Zevenbergen - De gemeenteraad van Moerdijk is donderdagavond akkoord gegaan met de sanering van het terrein bij Chemie-Pack op industrieterrein Moerdijk. De operatie gaat ondergronds ruim 38 miljoen euro kosten.

De raadsleden hadden weinig moeite met het voorstel. Het is dan ook de provincie Noord-Brabant die de kosten voorlopig voorschiet. Deze worden uiteindelijk verhaald op Chemie-Pack, het bedrijf dat in januari van dit jaar in vlammen opging.

Moerdijk schiet zelf 3 miljoen euro voor om het terrein bovengronds de saneren. De aanpak van de grondwaterverontreiniging en bodemsanering gaat 3 tot 5 jaar duren.

Door de brand zijn chemicaliën en bluswater met chemicaliën verspreid op het terrein en in de omgeving. De mix van chemicaliën is ook in het grondwater en in de bodem terechtgekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.