Home

Nieuws 214 x bekeken 2 reacties

Ministerie neemt geen extra maatregelen tegen diertransport

Den Haag – Het ministerie van landbouw onderneemt geen extra maatregelen tegen internationaal veetransporteur Keus en Mollink.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker in reactie op Kamervragen van de Partij voor de Dieren en de PvdA.

Actiegroep Eyes on Animals constateerde deze zomer dat dieren van Bulgarije naar Turkije niet goed getransporteerd werden. Bleker bevestigt dat de VWA het bedrijf in juni een bestuurlijke boete heeft opgelegd van 1500 euro, wegens het transporteren van de dieren zonder te stoppen om te rusten.

”Bij meerdere opeenvolgende overtredingen of ernstige overtredingen kan de VWA besluiten de vergunning te schorsen of in te trekken. Daar was in dit geval geen sprake van”, aldus Bleker.
Omdat de dieren in Bulgarije geladen waren, waren Bulgaarse autoriteiten verantwoordelijk voor de certificering van het transport.

Keus en Mollink reageerde dat het grote oponthoud bij de grens buiten zijn schuld om gebeurde, omdat de doorloopsnelheid volledig afhankelijk is van de Turkse douane. Wel kondigde hij extra stopplaatsen aan op de transporten van runderen uit Bulgarije naar Turkije.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    het gaat deze groepen niet om de legitimiteit van hun claim, het gaat alleen om maar weer even in de publiciteit te zijn en de landbouw in de breedste zin van het woord weer even negatief in beeld te brengen. Vanuit hun oogpunt bekeken een slimme strategie die in onze huidige maatschappij goed werkt. Zouden ze hun claim in Bulgarije voortzetten?

  • no-profile-image

    Dat is wel een goed idee. Laat ze een keer op TV komen in Bulgarije, dan horen we daarna nooit meer iets van ze.

    Dat zou toch een mooien oplossing zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.