Home

Nieuws 184 x bekeken

Minister Italië overleeft vertrouwensstemming

Rome - Een motie van wantrouwen tegen de Italiaanse minister van Landbouw, Saverio Romano, heeft woensdagavond geen meerderheid gekregen in de Kamer van Afgevaardigden. De oppositie vond dat de Siciliaanse bewindsman weg moest omdat justitie hem verdenkt van banden met de maffia.

Maar premier Silvio Berlusconi wist zijn centrumrechtse meerderheid bij elkaar te houden. Daartoe nodigde hij zelfs nog een wijfelende parlementariër uit bij zich thuis. De Lega Nord, de juniorpartner in de regering, wil op dit moment geen kabinetscrisis. 294 Kamerleden stemden voor de motie van wantrouwen, 315 tegen, aldus Italiaanse media.

President Giorgio Napolitano toonde zich in maart nog perplex over de voordracht van een minister die banden zou hebben met de georganiseerde misdaad. Na enig geharrewar stemde het staatshoofd in met de benoeming omdat Romano formeel nog niet in staat van beschuldiging is gesteld.

Berlusconi werd tijdens het tumultueuze Kamerdebat woensdag uitgefloten door de oppositie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.