Home

Nieuws 255 x bekeken

Meeste heffingen PVV blijven gelijk

Zoetermeer – De meeste heffingstarieven van het Productschap Vee en Vlees blijven volgend jaar gelijk.

Alleen in de kalversector worden verhogingen doorgevoerd, mits er goedkeuring voor komt vanuit Brussel.

Dat blijkt uit de begrotingsvoorstellen voor volgend jaar. Deze komen woensdag aan de orde in de PVV-bestuursvergadering.

De totale heffingsopbrengst is naar verwachting wel iets groter, omdat in de runder-, kalver- en schapensector de slacht- en/of exportaantallen hoger zijn geraamd. Het PVV handhaaft in de kalversector het maximumtarief voor gezondheidszorg en kwaliteit van (beide) elf cent. Het productschap wil in 2012 deze heffing verhogen tot 35 cent voor gezondheidszorg en 30 cent voor kwaliteit, mits er goedkeuring voor is vanuit Brussel. Verhoging van deze tarieven is volgens het productschap noodzakelijk om de ontstane tekorten aan te vullen.

Het PVV verwacht volgend jaar 16 miljoen euro uit te geven. Die uitgaven liggen twee ton lager dan in 2011. De reserves van het PVV worden afgebouwd van 30 miljoen naar 27,5 miljoen euro. De tarieven die worden geheven, liggen op kostendekkend niveau.

Het Productschap heeft de begroting opgesteld op basis van de bestaande situatie. Er wordt gewerkt aan een samenvoeging van de zogenoemde back-offices van verscheidene productschappen, maar die samenvoeging is nog niet rond. Afhankelijk van de uitkomsten van de politieke discussies over de productschappen, komt dat in de loop van volgend jaar rond.

Of registreer je om te kunnen reageren.