Home

Nieuws

Meer tuinbouw in Engeland

Londen – Het areaal tuinbouwgewassen in Engeland lag halverwege dit jaar op 152.000 hectare. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder, meldt het plattelandsministerie Defra na de jaarlijkse landbouwtelling.

De grootste groei zit in de categorie groente voor menselijke consumptie dat met 8 procent toenam tot 112.000 hectare. Dat komt vooral door de sterke terugkeer van doperwten (vooral voor de diepvries) en andere erwten en bonen, die na een forse klap in 2010 wegens het wegvallen van een grote afnemer nu weer op het niveau van 2009 terug zijn.

Verder nam het areaal boomgaarden en klein fruit bedrijven met drie procent af naar ruim 29.000 hectare. Bij klein fruit, dat daarvan 8.000 hectare voor haar rekening neemt, nemen aardbeien, zwarte bessen en op afstand wijndruiven de belangrijke plaats in.

Of registreer je om te kunnen reageren.