Home

Nieuws 334 x bekeken

Meer biologisch vlees en eieren verkocht

Den Haag - In het eerste halfjaar van 2011 is 40 procent meer biologische vleeswaren en 36 procent meer biologische eieren verkocht.

De meest producten werden in supermarkten gekocht, de rest bij natuurvoedingswinkels (5 tot 10 procent).

De grootste stijger is biologische zuivel (plus 44 procent). De cijfers zijn afkomstig uit de Monitor Duurzaam Voedsel die door landbouweconomisch instituut LEI in opdracht van het ministerie van ELI zijn samengesteld.

De Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw verwacht dat de totale omzet van biologische voeding in 2011 ruim boven de 800 miljoen uit zal komen. Dit is ongeveer de helft van de verwachte totale omzet aan duurzame voeding in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.