Home

Nieuws

Mak Breeding valt op met lelies

Lisse – Dat door de lelie-veredeling onvermoeibaar wordt gewerkt aan het winnen van nieuwe soorten staat vast en wordt deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse onderstreept door een inzending van Mak Breeding.

Prachtige lelies uit het nieuwe(re) sortiment worden getoond. Daaronder de spierwitte Robin van Galen’ (foto). Een forse bloem en grote opstaande knoppen, hetgeen van belang is om knopschade tijdens het transport te voorkomen.

Zeer donkerrood is lilium Firebolt, roze/wit de zeer grootbloemige lilium Camengo en roze met een gele streep naar het hart lilium Rhône. Stuk voor stuk goede aanvullingen op het bestaande handelssortiment, maar met wel de vraag of het een toevoeging zal blijken, of dat men eraan toe is om bestaande oudere cultivars in dezelfde kleursegmenten te vervangen.

Van J.H. Oostdam is deze week in de keuringszaal en leuke presentatie bewonderen van onder andere de oranje crocosmia Babylon en het besstadium daarvan. Bessen ook, maar dan forser, van Chasmanthe floribunda Saturnus’. Chasmanthe komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika waar het product ook Piempiempie wordt genoemd.

Chasmanthe kan geen vorst verdragen en wordt slechts door enkele kwekers op de markt gebracht.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.