Home

Nieuws

MKZ-uitbraak betekent grote schade Paraguay

Asuncion - De recente uitbraak van Mond- en Klauwzeer (MKZ) in Paraguay betekent een grote schadepost voor de economie van het land.

De recente uitbraak in de provincie van San Pedro leidde meteen tot importverboden vanuit Rusland, Chili en Brazilië. De directe schade is volgens de Vleeskamer van het land minimaal 225 miljoen euro en het verlies van werk voor 5.000 mensen.

In het beste geval kan de export na 90 dagen weer op gang komen, meent voorzitter Luis Pettengril van de Vleeskamer, en dan nog alleen naar markten van minder belang, zoals Angola, Israël en Venezuela, meent hij. Export naar beter renderende markten, zoals Rusland, kan pas na een half jaar weer op gang komen. Daarvoor moet echter ook toestemming van Argentinië komen om het vlees weer over land te mogen transporteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.