Home

Nieuws

Lichtenberg uitgespeeld in Gelderland

Vorden – De provinciaal voorzitter van LTO Noord in Gelderland stopt er mee. Zijn houdbaarheidsdatum is aan het verstrijken, zegt vertrekkend voorzitter Ben Lichtenberg.

Biologisch melkveehouder Lichtenberg werd in 2001 benoemd als voorzitter van de Gelderse Land- en Tuinbouw Organisatie, die later opging in LTO Noord. Begin dit jaar stelde hij zich nog beschikbaar voor een nieuwe termijn.
”Maar toen was al duidelijk dat ik de nieuwe termijn niet zou volmaken”, legt Lichtenberg uit. ”Ik heb aangegeven dat ik aan het eind van dit jaar zou willen vertrekken. Ik vind en vond dat mijn houdbaarheidsdatum aan het verstrijken was.”

Op de vraag of zijn rol binnen LTO Noord als geheel of binnen de provincie Gelderland was uitgespeeld, zegt hij: ”Dat laatste.”

Lichtenberg zegt dat zijn vertrek niets te maken heeft met de structuurwijzigingen binnen de organisatie die met de komst van de nieuwe voorzitter – Siemjan Schenk – zijn aangekondigd.

Voor Lichtenberg liggen er geen andere bestuursfuncties binnen LTO Noord in het verschiet, zegt hij. ”Ik ga geen functie meer vervullen, maar ik blijf actief lid”, aldus Lichtenberg. De vertrekkend voorzitter doet naast zijn werk als veehouder ook politiek werk voor de VVD in de gemeenteraad van Bronckhorst. Hij is daarnaast werkzaam als adviseur voor het bedrijf Kobra Agrícola Group.

Of registreer je om te kunnen reageren.