Home

Nieuws 280 x bekeken

Leliekwekerij de Plas heeft unieke competitie met Plasbokaal

Noorden – Jurgen de Graaff is dit weekeinde winnaar geworden van de Plasbokaal met de lelie Lilium Eremo. De Graaff haalde 9,43 punten.

De competitie wordt jaarlijks georganiseerd door Leliekwekerij De Plas in Noorden, die zich al veertig jaar bezighoudt met de teelt van lelies. Jaarlijks teelt De Plas zo’n 6 miljoen lelies in kassen en buiten op drie locaties. De belangrijkste exportlanden zijn Italië, Duitsland, Groot Brittannië, Japan, Rusland en de Verenigde Staten.

De lelieshow van afgelopen weekeinde kent haar weerga niet. Alle grootste lelieverdelaars gebruiken deze show om hun laatste ontwikkelingen voor het voetlicht te brengen. Ook de telers worden in staat gesteld om in aparte prijsvragen mee te doen.

De show staat bekend om het grote sortiment en de uitstekende kwaliteit. De Vaste Keurings Commissie verrichte de keuringen en benoemde in de groep LA’s / Aziaten de oranje Lilium ’Millburn’ van Kwekerij Qualily uit Poeldijk tot de beste met 9,28 punten.

In de groep Oriental Hybriden werd dat de witte Lilium ’Pathos’ van Dolf de Wit en Zn., met 9,35 punten en in de groep OT’s de gele Lilium ’Manissa’ van Dolf de Wit.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.