Home

Nieuws 329 x bekeken

Lagere stierenprijzen ZLTO

Den Bosch – De noteringen voor luxe slachtrunderen (stieren) van ZLTO over augustus gaven over vrijwel de hele linie prijsdalingen te zien, gemiddeld € 0,16 per kilo geslacht gewicht.

Dat geldt vooral de klassen beneden de echte topcategorieën S en E. Vooral de noteringen voor U+, Uo en U- brachten in vergelijking met juli minder op, tot € 0,33 per kilo geslacht gewicht. De noteringen zijn gemiddelden van de daadwerkelijke opbrengsten, zonder kosten.

De bandbreedte van de opbrengsten waren erg groot, voor de U+ categorie liep de opbrengst uiteen van € 3,39 tot € 3,86 en van U0 van € 3,30 tot € 3,85.

De magere resultaten ten opzichte van juli zijn niet marktconform, volgens Ko Brooijmans, ZLTO-bestuurder vleesveehouderij. Hij spreekt van een juist zeer stabiel marktbeeld voor de topcategorieën, de Belgische Blauwe. Dit is een marktsegment met veel vaste relaties tussen producent en afnemer. Voor de middencategorieën ziet Brooijmans geen prijsdruk, maar eerder een aantrekkende markt, onder invloed van gegroeide vraag naar luxe rundvlees van buiten de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.