Home

Nieuws 1 reactie

LTO: euro van groot belang voor Nederlandse landbouw

Bonn – De positie van de euro is van groot belang voor de Nederlandse land- en tuinbouw. ”We zijn heel blij met de leidende rol die Duitsland neemt in de discussie over de euro. Nederland steunt Duitsland daarin”, zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland op een Duits-Nederlandse conferentie over de toekomst van het Europese landbouwbeleid.

Maat benadrukt dat vooral voor de land- en tuinbouw, die voor een belangrijk deel afhankelijk is van de export, de euro van groot belang is. ”Dat hebben we gezien in 2009, toen de waarde van het Britse pond kelderde. Dit heeft in de Nederlandse land- en tuinbouw miljoenen schade veroorzaakt. Als Groot-Brittannië toen de Euro had, was er niet zoveel schade geleden”, aldus Maat.

De LTO-voorman vindt dat de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie sneller moet ingrijpen als de schulden in de lidstaten te groot worden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Euro van wel of niet maakt voor de boer niet uit . Wel voor multinational Z.L.T.O/L.T.O. Deze wolven in schaapskleren hebben de Hollandse boer allang opgegeven.
    De boer heeft voor al te maken met de kwellende regelgeving
    van Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.