Home

Nieuws 190 x bekeken

LEI: consumenten besteden meer aan duurzame voeding

Den Haag - De supermarktbestedingen aan duurzame producten stijgt ondanks de financiële onrust met dubbele cijfers.

De bestedingen aan duurzame voeding in Nederlandse supermarkten zijn in het eerste halfjaar met 39,1 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 500 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers in de Monitor Duurzaam Voedsel die het landbouweconomisch instituut LEI, onderdeel van Wageningen Universiteit, opstelt in opdracht van het ministerie van ELI. De omzet aan diervriendelijker geproduceerde producten steeg 56 procent tot 114 miljoen euro, waarbij de grootste stijging zichtbaar was bij varkensvlees en pluimveevlees.

De omzet aan biologisch geproduceerde producten steeg 29,1 procent tot 195 miljoen euro. De biologische zuivelomzet is het hardst gestegen met 44 procent, gevolgd door vleeswaren met 40 procent stijging.

De omzet van biologische eieren is gestegen met 36 procent. De omzet van aardappelen, groente en fruit is minder gestegen maar blijft wel met een omzetaandeel van 26 procent de grootste biologische voedingscategorie.

Of registreer je om te kunnen reageren.