Home

Nieuws 237 x bekeken

Kwart Franse boerenbedrijven verdwenen

Parijs – In het eerste decennium van deze eeuw is opnieuw een kwart van de Franse boerenbedrijven verdwenen. Telde Frankrijk rond de eeuwwisseling nog 617.000 boeren, vorig jaar was dat gedaald naar 490.000. Door die terugloop is de gemiddelde omvang van een agrarisch bedrijf wel met 13 hectare toegenomen naar 55 hectare.

Dat staat in een uitvoerig overzicht van de Franse landbouw dat elke tien jaar wordt opgesteld door het ministerie van landbouw in Parijs. Het departement heeft daartoe onder meer 3.000 enquêteurs het land ingestuurd om een zo compleet mogelijk beeld te verkrijgen. De terugloop heeft zich vooral voorgedaan onder de kleine en middelgrote bedrijven. Dat leidt er ook toe dat nog maar een kwart van de boeren minder dan 6 hectare bewerkt, terwil de grootste tien procent gemiddeld op 143 hectare zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.