Home

Nieuws 749 x bekeken 2 reacties

Kritiek op vlees-tax van D66

Den Haag – D66-leider Alexander Pechtold oogst zowel van links als van rechts kritiek op zijn voorstel voor het verhogen van het belastingtarief op gangbaar vlees. Dat blijkt tijdens de algemene beschouwingen.

D66 heeft in zijn alternatieve begroting een verhoging van het belastingtarief van 6 naar 19 procent opgenomen. Dit zou 700 miljoen euro opleveren. ”We belasten iets wat niet duurzaam is. De veehouderij doet het erg slecht als het gaat om CO2-uitstoot”, aldus Pechtold. Hij verwacht dat mensen dan eerder zullen kiezen voor een kleiner stukje vlees, of een dag geen vlees.

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen heeft grote kritiek op het voorstel van D66. ”U gaat veel te snel langs mensen met lage inkomens die geen keus hebben om meer geld te besteden”, aldus Cohen.

CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vindt het niet goed dat via een heffing op vlees mensen worden gedwongen minder vlees te eten. Pechtold ziet dit niet zo. ”Als u bij het schap van de kiloknallers staat en een plofkip ziet voor weinig geld, dan is er niet echt sprake van een kwaliteitsproduct”, aldus Pechtold. Hij geeft aan dat hij het standpunt over dierenwelzijn op dit vlak met Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren deelt.

Pechtold vindt het goed om belasting te heffen om vervuiling tegen te gaan. ”En het is ook goed om dit budget voor andere zaken in te zetten”, aldus Pechtold.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    plofkip zonder kop

  • no-profile-image

    'Ik wacht op ?Belasting op ongenuanceerde politieke uitspraken" .Hoe wil de heer Pechtold ooit gras tot menselijk voedsel maken als hij het omzetten in vlees >verbiedt< via belasting. Wil hij alle mensen ombouwen tot herkauwers? jammer dat hij het gesprek van zijn exx collega Rosenmuller met het indianen opperhoofd in Amerika niet heeft gehoord of begrepen. Deze man had een duidelijke boodschap over het behoud van de aarde en de dieren. Bescherm de aade en de dieren en zij geven je eten terug (ook rundvlees)

Of registreer je om te kunnen reageren.