Home

Nieuws

Komkommermarkt Frankrijk krabbelt wat terug

Parijs – De Franse markt voor komkommers is de laatste weken wat aan het terugkrabbelen.

Door een dankzij het mooie weer goede vraag in combinatie met een wat bescheiden aanbod door minder Europese concurrentie kunnen de prijzen na de forse klappen vanwege de Ehec-crisis weer wat terrein winnen. Dat meldt de agrarische infodienst Agreste in een productoverzicht. De producentenprijs voor komkommers lag in augustus weliswaar nog altijd 2 procent onder die van een jaar geleden maar is inmiddels wel weer 13 procent hoger dan het vijfjaarlijks gemiddelde voor die maand. Die opleving komt echter wel na een aantal zware maanden, een periode die tot in juli heeft geduurd. ‘’De officiële verklaringen dat er met komkommers niets aan de hand was, konden tot die tijd het vertrouwen bij de consument niet voldoende terugbrengen.’’

Agreste berekent dat de Franse komkommeroogst dit seizoen rond de 113.000 ton zal liggen. Dat is 5 procent minder dan vorig seizoen, mede door de naweeën van de Ehec-problemen. Het areaal komt slechts één procent lager uit op 513 hectare waarvan de overgrote meerderheid onder glas. Frankrijk zit daarmee in de middenmoot van de Europese komkommerproducenten, een lijst die volgens het overzicht van Agreste wordt aangevoerd door Spanje en ons land.

Of registreer je om te kunnen reageren.