Home

Nieuws 2 reacties

Koeien doden wandelaar met hond

Cardiff – Een 61-jarige vrouw uit Radyr bij Cardiff in Wales is om het leven gekomen nadat ze bij het wandelen met haar hond werd aangevallen door een groep koeien.

Naar aanleiding van het ongeval waarschuwt de Farmers Union of Wales wandelaars opnieuw voor de gevaren als ze door velden met koeien lopen.

In heel Groot-Brittannië lopen vrij-toegankelijke wandelpaden door de natuur maar ook door velden met schapen, paarden of koeien. Vooral koeien met jonge kalveren kunnen daarbij een gevaar opleveren. De FUW raadt wandelaars met honden aan die hond zo snel mogelijk los te laten als de koeien agressief worden, om zo tegen te gaan dat de hond of of de wandelaar met de hond nog aan de lijn tussen de koe en haar kalf terecht kan komen.

Voormalig FUW-voorzitter Brian Jones, zelf een melkveehouder: ’’Als wij een veld ingaan en er is een koe die heeft gekalfd, dan is het eerste wat we doen de hond weg laten rennen. Als die hond tussen de koe en haar kalf komt kan dat fatale gevolgen hebben.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Alweer een dode te betreuren. Lang leve de vrij-toegankelijke wandelpaden terreur. Er zullen nog vele doden vallen voordat ze daar in Engeland verstandig worden voordat ze aan die wandelpaden betredersterreur een eind maken. Want alles moet toch kunnen zolang het wat nadeel betrft alleen maar de ander betreft. Maar o wee als die wandelaars eens een paar meter zou moeten omlopen dat kan toch zo maar niet,dan maar liever een dode te betreuren beleid bij die Engelsen. Om Asterix maar eens te citeren: rare jongens die Engelsen.

  • no-profile-image

    Ja en ze denken allemaal dicht bij de natuur te staan,nou mijlen ver er van af.
    De burger weet echt niet meer hoe het werkt. Jammer.

Of registreer je om te kunnen reageren.