Home

Nieuws 195 x bekeken

Knapen: Duits euroarrest is goed

Den Haag - Staatssecretaris Ben Knapen (Europese Zaken) vindt het een goede zaak dat het Duitse Constitutioneel Gerechtshof de klachten tegen het reddingspakket voor de euro woensdag heeft afgewezen. ,,Het is goed dat het pakket niet in strijd is met de Duitse grondwet, want dat zou voor ons in de eurozone weer een stap terug betekenen.''

Knapen zei dat de afspraken die in Europa zijn gemaakt, zo snel mogelijk moeten worden uitgevoerd. ,,Daarbovenop zullen meer maatregelen nodig zijn om de handhaving in Europa steviger te verankeren. Het is van groot belang dat landen in Europa zich houden aan de afspraken en niet afglijden.''

Het Duitse Constitutioneel Gerechtshof heeft woensdag het Duitse regeringsbeleid bij de eurocrisis ondersteund. Klagers hadden gesteld dat de hulp aan het noodlijdende Griekenland strijdig is met de grondwet. Het hof stelde wel dat toekomstige hulp bij elke stap die daarvoor wordt genomen, ter goedkeuring aan het parlement moet worden voorgelegd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.