Home

Nieuws 203 x bekeken

Kleine verandering maakt virus dodelijk

Rotterdam - Er is niet veel verandering nodig aan het Aziatisch vogelgriepvirus H5N1 om echt gevaarlijk te worden voor de mens.

Rotterdam - Er is niet veel verandering nodig aan het Aziatisch vogelgriepvirus H5N1 om echt gevaarlijk te worden voor de mens. Uit onderzoek van Erasmus Medisch Centrum met fretten is gebleken dat het virus met enkele veranderingen in staat is fretten te doden. Het virus van de zieke dieren werd opzettelijk doorgegeven aan gezonde fretten. Nadat de besmetting tien keer was doorgegeven bleek het virus zich zodanig te hebben aangepast, dat het in staat was zichzelf te verspreiden naar andere dieren. De vijf aanpassingen in het virus zijn apart in het wild gevonden bij vogels. Volgens de onderzoekers kunnen ze ook tegelijk voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.