Home

Nieuws 187 x bekeken

Keukenhof met planten begonnen

Lisse - Lisse – De planttijd voor bloembollen is begonnen. Als men er tenminste verzekerd van wil zijn dat de voor- en/of achtertuin in het nieuwe voorjaar een kleurrijk schouwspel biedt.

Ook in Keukenhof in Lisse zijn de hoveniers deze week met planten begonnen. Een klus die voornamelijk handmatig gebeurt en tot ongeveer half december zal duren. Het is dan ook niet niks om meer dan zeven miljoen bloembollen te planten. Maar dat gaat allemaal perfect lukken en in de periode van 22 maart tot en met 20 mei 2012 zal Keukenhof tot een bloemenzee zijn omgetoverd die door honderdduizenden mensen uit de hele wereld zal worden bekeken.

Het thema waarbinnen volgend jaar de bloembollententoonstelling Keukenhof de activiteiten onderbrengt is; ”Polen, hart van Europa”, met als subtitel Spirit of Solidarity (en de romantiek van Chopin alsmede het inzicht van Copernicus). PR manager Annemarie Gerards vertelt dat er verschillende redenen zijn waarom voor Polen als thema is gekozen.

“Voor de export van de Nederlandse snijbloemen en bollen, maar ook in toeristisch opzicht wordt het een steeds belangrijker markt. De aandacht voor Polen zal ook belangstelling trekken uit de landen die Polen omringen. Voor de sierteeltexport is Polen bovendien een groeimarkt. Nu komen er jaarlijks ongeveer 10.000 bezoekers uit Polen naar Keukenhof en uiteraard mikken we er op dat dit er komend jaar (en de jaren daarna) meer zullen zijn.”

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.