Home

Nieuws 244 x bekeken

Kabinet: verpakkingenbelasting verdwijnt

Kabinet: verpakkingenbelasting verdwijnt Hillegom – Het kabinet wil de verpakkingenbelasting per 1 januari 2013 schrappen. Dat blijkt uit de Miljoenennota.

Momenteel moeten alle bedrijven in Nederland die meer dan 50.000 kilogram verpakkingsmateriaal als eerste op de Nederlandse markt afzetten, deze belasting betalen. Al jaren spreken Anthos, de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten en andere tuinbouworganisaties met de Belastingdienst over een sectorale afspraak, waardoor de impact van de belastingmaatregel voor de relatief kleine bedrijven in de boomkwekerij- en bloembollensector beperkt blijft.
Een sectorale afspraak voor de bloembollensector is er nooit gekomen, waardoor deze bedrijven verplicht zijn een opgave te doen (zonder gebruik te kunnen maken van aftrekposten) bij de Belastingdienst.

Voor de boomkwekerijsector wordt nog steeds gesproken over een sectorale afspraak met de nodige aftrekposten.

Anthos spreekt hierover opnieuw met de Belastingdienst. Uit eerdere gesprekken met de dienst is gebleken dat het innen van de verpakkingenbelasting en de controle daarop in de boomkwekerijsector niet opweegt tegen de te verwachten belastinginkomsten. Wat de invloed van de in de Miljoenennota bekend gemaakte afschaffing van de verpakkingenbelasting, is nog niet duidelijk.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.