Home

Nieuws

Iets meer varkens in VS

Washington – De Verenigde Staten (VS) telden op 1 september 66,6 miljoen varkens. Dit is 1 procent meer dan een jaar geleden.

Vergeleken met de inventarisatie van juni is de varkensstapel 3 procent groter. Dat blijkt uit inventarisatie van de varkensstapel in de VS door het Agrarisch Statistische instituut (NASS).

De groei zit zowel bij de vermeerderingsdieren als in de vleesvarkens. De zeugenstapel bedroeg 5,81 miljoen stuks. Dat is 1 procent meer dan een jaar geleden en iets meer dan in het vorige kwartaal. De vleesvarkensstapel kwam uit op 60,8 miljoen stuks. Ook dit is 1 procent meer dan een jaar geleden en 3 procent meer dan in het voorgaande kwartaal.

Voor het kwartaal september tot en met november is de verwachting dat 2,87 miljoen zeugen zullen biggen. Dit is iets minder dan over de zelfde periode als vorig jaar. Voor de periode december tot en met februari is de verwachting dat 2,86 miljoen zeugen zullen biggen. Dat is iets meer dan een jaar geleden.

Zo’n 46 procent van de vleesvarkens in de Verenigde staten wordt onder contract gehouden. Dat is 3 procent meer dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.