Home

Nieuws

Hypor verlaagt prijs fokgelten en -biggen

Dalfsen – Hypor-dealer Hogenkamp-Dierstromen verlaagt zijn prijzen voor fokgelten en -biggen met ingang van deze week met 20 euro naar respectievelijk 234 en 102 euro per stuk.

De prijsverlaging is volgens directeur Johnny Hogenkamp een gevolg van de nijpende situatie in de varkenshouderij. Hij spreekt daarom van een crisiskorting op Hypor-fokgelten en -biggen. De korting geldt voor alle relaties die dieren betrekken van de vier Hypor-(op)fokbedrijven.

Concurrenten Pigture Group en Rattlerow Seghers verlagen hun prijzen voor Topigs- en Mira-fokgelten niet. ”We handhaven ons prijzenschema dat de marktsituatie volgt”, legt een woordvoerder van Pigture Group uit.

Rattlerow Seghers zit al een laag prijsniveau met zijn Mira-fokgelten, volgens directeur Stefan Derks. ”We hebben dus al rekening gehouden met de crisis”, zegt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.